Wedstrijden

Voor SKS of IFKS is de Dankbaarheid geen geschikt skûtsje. Vanwege de originele maten van het schip kan het niet tippen aan de snelheden van de bekende wedstrijdskûtsjes. De Dankbaarheid was en is een degelijk werkschip, maar ze zeilt er niet minder mooi om!

Er zijn enkele wedstrijden waar wel (met succes!) aan mee wordt gedaan. Bij deze wedstrijden staat de oefening onder zeil voorop, waar er naast hard zeilen ook vaak moet worden geboomd of gejaagd.
De Dankbaarheid is regelmatig te zien in de Strontrace, een zware wedstrijd waar een symbolische lading mest van Workum naar Warmond en weer terug moet worden vervoerd. Nog nooit werd er gewonnen, maar de tweede plek werd al wel behaald.
Blokzijl wordt jaarlijks aangedaan voor de Mattenschippersrace. Vergelijkbaar met de Strontrace, maar dan in één dag en hier worden er gevlochten matten vervoerd. We doen bij de Mattenschippersrace al jaren mee in de hoogste regionen en wisten de wedstrijd ook al enkele malen te winnen.
In 2015 deed de Dankbaarheid ook mee aan het SLAK met een bemanning van de Groninger studenten zeilvereniging Mayday. Een wedstrijd voor studenten die met skûtsjes lange trajecten (inclusief bomen en jagen) en korte baan wedstrijden moeten afleggen. In de toekomst zal de Dankbaarheid ongetwijfeld vaker te zien zijn bij het Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap.
In april 2016 heeft de Dankbaarheid voor het eerst meegedaan aan de Turfrace rondom Drachten. Een prachtige wedstrijd in een uitdagend vaargebied. Na deze wedstrijd concludeerde de bemanning dat dit toch wel de zwaarste eendaagse wedstrijd is.

skutsje dankbaarheid bomen

Bomen op de Ringvaart – Strontrace

Skutsje dankbaarheid msr

Alle zeilen bij op het ‘Zwarte water’ – Mattenschippersrace

Recente berichten