Dagtochten

Ervaar het echte skûtsjesilen op het originele skûtsje ‘Dankbaarheid’. Vanaf mei tot en met september worden er regelmatig dagtochten gevaren in de prachtige omgeving (zie kaartje) van Súdwest-Fryslân, waaronder de Heegermeer/Fluessen en het Sneekermeer. Thuishaven is Nijesyl, centraal gelegen tussen Sneek en Heeg. De schipper is Johannes Hobma. Hij kan u tijdens de zeiltocht veel vertellen over het schip, het oude schippersambacht en de omgeving.

We bieden dagtochten of dagdeeltochten aan. Het schip biedt plaats voor maximaal 12 personen. Bij grotere groepen zijn combinaties met andere schepen mogelijk. De Dankbaarheid is voorzien van een complete keuken met koelkast, een ruime eettafel en een toilet.

Prijzen
Het tarief voor een dagtocht is €545,- incl. BTW. Voor een dagdeel kan de prijs in overleg worden bepaald. Prijzen gelden voor bij vertrek uit Nijesyl. U wordt daarbij ontvangen met een kopje koffie op het schip. Vertrek vanaf andere locatie is mogelijk tegen meerprijs in overleg. Voor meer informatie en reserveringen kunt u bellen met 06-86681519 of 0515-532500 of natuurlijk mailen.

Dagtocht op de Friese meren.

Dagtocht op de Friese meren.

Het nog originele interieur van de roef (de oude schipperswoning). Tegenwoordig is ook het ruim ingericht met een keuken, tafel, bedden en toilet.

Het nog originele interieur van de roef (de oude schipperswoning). Tegenwoordig is ook het ruim ingericht met een keuken, tafel, bedden en toilet.

De Dankbaarheid is regelmatig te zien met Nationale Molendag bij Houtzaagmolen de Rat te IJlst.

De Dankbaarheid is regelmatig te zien met Nationale Molendag bij Houtzaagmolen de Rat te IJlst. Een bezoekje aan de molen met de Dankbaarheid behoort tot de mogelijkheden.

 

Recente berichten